fredag 31 augusti 2012

Sista kvällen innan start

Ikväll var det dags för pastaparty och sedan en mycket långdragen informationsstund. Först babblade en representant från orten på obegriplig tyska följt av små barn som bar in på flaggorna för de nationer som är representerade på tävlingen. Tyvärr kom den svenska flaggan in nästan sist och fick inte plats på scenen.

Sedan kom det nya barn på scenen iklädda Lederhosen och traditionella klänningar och dansade i ring och klappade händerna till dragspelsmusik. Underhållande i typ 2 min, sedan jobbigt i ytterligare minst 15.

Efter det blev det ändlös information från sponsorer innan det som alla väntat på kom, information om själva tävlingen! Tyvärr så visade det sig att det skulle vara information på både tyska, spanska och engelska, och den som informerade på engelska stod bara och läste informationen som finns på hemsidan. Lite sent att sitta på pastaparty och inse att man missat att vädret kan vara dåligt i alperna och att man måste vara vältränad för att klara av loppet...

Efter 2,5h kom de äntligen till lite viktig info: slutet av morgondagens etapp är ändrad och vi kommer att få nya kartor imorgon. Det kommer att resultera i en ca 300m längre sträcka men 50 höjdmeter mindre. Efter det orkade vi inte vara kvar längre och kände att vi behövde komma hem för att packa och förbereda oss.

Imorgon går starten mot St Johann kl 9.00. Enligt ursprungsrutten skulle etappen vara 50km och 1663 höjdmeter, vi får väl se vad det slutar med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar