onsdag 5 september 2012

Dag 5: Rosa tejp

Prettau-Sand in Taufers 32km 1800hm upp 2400hm ner

Det är en blesserad samling människor vid start. Köerna till massageteamet är långa. Varför? Jo där tejpas alla skavanker ihop med Kinesologitejp. Detta är en rätt nytt påfund. Det finns alla möjliga färger och grejen är att tejpen är elastisk och hindrar inte kroppens rörelser utan understödjer slitna muskler och senor.

Vi båda börjar bli rätt tejpade. Alla upptänkliga färger. Däribland rosa. Johan var lite skeptisk till rosa, men den ska tydligen vara snabbare än andra färger (enligt tjejen som tejpade...) så då är det ett enkelt val.

Vi hade annars en rätt tung dag. Det var varmt och vi var slitna. Det var dock wunderschönen aussicht på sina ställen och bra stigar. Slutade på plats 33 och ligger även på den platsen sammantaget.

På kvällen inträffade två intressanta saker: det blev strömavbrott. Tecken på att vi är i Italien? Det varade säkert 20min och vi höll på att somna.

Sedan träffade vi på en busslast danska pensionärer, som var helt begeistrade av tävlingen och hade stått och hejjat en halvmil innan mål. De kände tydligen danskarna som vi träffade på igår. Därav intresset. Vi nickade, såg glada ut och förstod knappt ett ord av vad de sa!




2 kommentarer:

  1. Är tejpen bra? Kämpa på, nu är det bara några dagar kvar!

    SvaraRadera
  2. Gult är fult, grönt är skönt och rosa är... snabbt!

    SvaraRadera