torsdag 6 september 2012

Dag 6: Supportrar!

Sand in Taufers- St. Vigil in Enneberg 37.5km 2200hm

Idag var vår dag. Första 25km innehöll en hel del plattlöpning samt en 500hm backe. Vi kunde nöta på rätt bra. Efter Bruneck började stigningen mot Kronplatz. Detta är den längsta backen på hela transalpine. 1300hm upp på 6km. Wunderschönen aussicht! Uppförsbackar är vi bra på och nedförsbacken från Kronplatz gick på bra stigar och vägar. Vi gick i mål på plats 21.

Vi måste nämna något om supportrar. Det är en sak som är riktigt bra med tävlingar i alpländer. Folk kan konsten att hejja. Var och varannan vi möter säger: Super! Bravo! Och klappar.

Sedan finns det några som är lite mer dedikerade: Först arrangörens utkommenderade höghöjds-hejarklack. De står varje dag på högsta punkten och tjoar och tjimmar. De är också förlöpare och efterpatrull, så de har det rätt hårt. De drar halv sju för att kontrollera snitsig och kommer sist till målet. De får å andra sidan betalt för det...

Sen har vi den engelske gentlemannen. Låt oss kalla honom för Algy... Han möter oss på otillgängliga ställen med ett glatt: 'Well done. Well done.' Det konstiga är att Algy står på flera ställen varje dag, och han kan omöjligt hinna imellan på marken. Vi funderar på om han har en helikopter?

Till sist har vi Catharina och Lennart, vårt eget supportteam. De står och hejjar på oss en bit innan etappmålet, så att vi tar oss den sista biten. Sedan tar de sig till målet, samlar ihop resterna av oss och ser till att vi kommer till hotellet. Där har de redan förvarnat vår ankomst. De har även blivit kompisar med speaker-duon, så vi är igenkända när vi kommer i mål! Det är helt ovärderligt för att ta sig igenom en sådan här utmaning.

Tack så hemskt mycket för stödet! Tack även till er alla som läser, kommenterar och lyckönskar oss!


Catharina och Lennart i Kitz
Höghöjds hejarklack på Birnlucke 2669möh

2 kommentarer:

  1. Det är så kul att varje dag gå in och läsa om era strapatser - men jag tror nog att jag ändå inte riktigt förstår vilket äventyr och vilken otrolig prestation ni utför! I mina värld är det något enormt som ni just nu gör!!!!
    Hoppas att knän och andra skador håller sig lugna så att ni får chansen att avsluta ert äventyr på ett bra sätt.

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Kan man köpa en supportertröja kanske? Skulle se proffsigt ut på nästa semester/träningsläger.

    Själv körda jag lite banintervall med spikskor idag. Det var ett tag sen...

    Kämpa på, nu är ni snart i mål!!!

    SvaraRadera