fredag 7 september 2012

Dag 7: Motivation.

Transalpinerun dag 7 St. Vigil - Niederdorf 42km 2000hm

Hårde Wolfgang använde orden steil(brant), steinig och wunderschön flera gånger på gårdagens briefing. Det är hans favoritord men det är inte bra när de nämns för ofta. Vi är nu i Dolomiterna! Här är extremt vackert, många branta bergväggar och ganska mycket sten.

Första halvan av dagens etapp var snäll och vacker; den andra var tung och vacker. Vi passerade två berg: först 2400m och sedan 2200m, däremellan skulle vi ner till den smaragdgröna Pragser Wildsee (1300m).

Från sjön såg andra toppen ut som en lodrät bergvägg. Vägen upp och ner gick via rasbranter, där de letat upp en smal stig som ringlade sig upp och ner på andra sidan. Det kändes som en 700m hög grushög i 40 graders lutning. Halvvägs ner träffade vi på Algy...

Avslutningen var varm och gick på cykelvägen till Niederdorf. Slutade på plats 21.

Hur motiverar vi då oss att bestiga en 700m grushög efter 27km? Varför gör vi ens detta?

Det finns lite olika svar, men det viktigaste är nog att vi vill testa våra gränser. Det är en männsklig drift men tar sig olika uttryck. Vissa skriver böcker, hoppar fallskärm, jobbar. Vi springer.

Vi har sprungit en hel del långa lopp, kört lite multisport, sprungit bergslopp. Efterhand flyttas gränsen för vad som du kan anse genomförbart allt längre, och till slut behöver du hitta rätt extrema saker för att det ska bli motiverande.

Vi har planerat och tränat för det här i två år. Det gör att man inte gärna ger upp lättvindigt bara för att grusbacken är ganska tung eller att knäna värker av en alldeles för lång nedförsbacke. You keep om running!

I morgon är sista dagen. Vi kommer starta kl8 till tonerna av 'highway to hell' (som vanligt) och vi ska i mål. På kvällen är det partaj. Killen som skrivit Transalpines signatur ska framföra den. Den heter 'keep on running'

3 kommentarer:

  1. Många fina bilder. Sista dagen för er idag alltså. Tänker lite extra mkt på er... och håller tummarna! Grymma är ni!

    SvaraRadera
  2. Ni är helt fantastiska! Jag blir så imponerad och glad av att läsa era inlägg (det om Algy och helikoptern fick mig att skratta högt). Själv behöver jag inte lika tuffa utmaningar för att få en kick - idag promenerade jag 50 minuter med barnvagnen i rask takt och kände mig rätt nöjd... :-)

    SvaraRadera